Lun quinoasalat med peberfrugt og citrusdressing

Quinoa and Bell Pepper Salad_Simple Feast.jpg
 

Råvarer:
●  200 g quinoa

●  7 dl vand

●  Smagsneutral olie

●  2 grønne peberfrugter

●  2 appelsiner

●  1⁄2 bdt. persille, hakket

●  1⁄2 bdt. koriander, hakket

●  1 dl cashewnødder, ristet og grofthakket


Mad til: ca. 4 pers.

Fremgangsmåde:

Citrondressing:

● Pisk alle ingredienserne sammen i en lille skål og stil til side til senere.

Quinoasalat:

● Kom quinoa og vand i en gryde og bring i kog ved høj varme. Skru ned for varmen og

lad quinoaen simre under låg, til den er mør, ca. 15 min.

●  Lad den stå og trække tildækket i 10 min og løsn så quinoaen med en gaffel. Bred den ud på en bageplade og lad den afkøle lidt.

●  Snit imens peberfrugt i tynde strimler og skær appelsinkødet ud i tern. Riv også lidt af skallen og gem til senere.

●  Opvarm lidt olie på en stor pande ved middelhøj varme. Kom strimler af grøn peberfrugt på panden og lad dem stege i 5 min. Rør den kogte quinoa i og steg videre til peberfrugterne er sprøde og møre, og quinoaen er varmet igennem og letristet, ca. 3 min. Krydr med et drys salt.{3,4,5}

●  Tag panden af varmen. Vend appelsinskal og appelsintern i og server i en stor skål. Dryp med citrondressing og drys med hakket persille, koriander og cashewnødder.

Tip:

Denne lune quinoasalat er en rigtig god ret at lave, hvis man har kogt quinoa tilovers fra en ret dagen før. Koger en frisk portion quinoa, så lad den køle lidt af, før du går videre med opskriften. Kommer du quinoaen på panden, mens den stadig er varm, risikerer du, at den klumper sammen, og vil dermed være sværere at få ristet ordentligt.

Kristina Bernat

Designing websites for customers

https://bernatcreative.com
Forrige
Forrige

Quinoa-risotto med græskar og kerner

Næste
Næste

Quinoa a la mande (video)